Willem de Clercqstraat 33
7553 VA Hengelo
info@hethengeloswijnhuis.nl
Heerlijke wijn voor
een eerlijke prijs
Wijn Spijs Advies

U weet wat u wilt gaan eten, maar u weet nog niet welke wijn u daarbij wilt gaan drinken. Laat ons weten wat uw gerecht is en wij sturen u een bericht met een passend advies.

Vraag advies
Proefboekje Babylonstoren
Het proefboekje voor de wijnproeverij van het wijnhuis Babylonstoren uit Zuid Afrika is klaar. U kunt het proefboekje downloaden door op onderstaande links te klikken: Proefboekje Baylonstoren voorkant Proefboekje Babylonstoren binnenkant Bestellijst Babylonstoren Het Hengelo’s Wijnhuis nodigt u en uw wijnvrienden uit om een zeer bijzondere wijnproeverij bij te wonen van het wijnhuis Babylonstoren uit Zuid Afrika. De proeverij wordt gehouden op:   Zaterdag 1 juli 2023 (inloop van 14:30 tot 17:00 uur)   Jurjen Kramer, die zelf jaarlijks bij Babylonstoren meehelpt bij de oogst en het wijn maakproces, zal bij de proeverij aanwezig zijn om zijn enthousiasme over dit bijzondere wijnhuis met u te delen. Wij zorgen voor wat lekkere bijpassende hapjes, waarmee de wijnen nóg beter zullen smaken. Voor de goede organisatie vragen wij u om zich aan te melden via hethengeloswijnhuis.nl/aanmelden U kunt zich nog aanmelden tot 1 dag voor de proeverij De proeverij is kosteloos Om organisatorische redenen kunt u de wijnen niet direct meenemen. U kunt bestellen via de uitgereikte bestellijst. Gelegen aan de voet van de Simonsberg in Paarl, Zuid-Afrika ligt Babylonstoren. De boerderij is in 1692 reeds opgericht. Sinds 2011 maakt men prachtige wijn onder eigen label. Het logo bestaat uit een pijp (symboliseert de boer), een bloem (vertegenwoordigt de tuin) en een vogel (de natuur). Het combineert de essentie van Babylonstoren:   keeping things simple and as true to the earth as possible.   Babylonstoren is een zogenaamde ‘working farm’. Naast wijn produceert men een enorme variëteit aan producten van eigen bodem, zoals olijfolie en thee naast de vele groenten en fruit die in de eigen restaurants geserveerd worden. Daarmee is Babylonstoren uitgegroeid tot één van de allerbest bezochte toeristische bestemmingen van de hele Westkaap.
Proeverij voor gezelschap
Ons wijnhuis fungeert ook als proeflokaal, waar u terecht kunt voor uiteenlopende wijnproeverijen. Van een reis door alle wijnlanden van de wereld tot een themaproeverij. Niet alleen een leuk idee voor een personeelsuitje, maar ook om uw beste klanten te bedanken of een jubilaris in het zonnetje te zetten. Wijnproeverijen kunnen georganiseerd worden op de dinsdagen t/m vrijdagen, eventueel ook in de avonden. Standaard wijnproeverij (8 tot 18 personen) Bij een standaard wijnproeverij ziet onze bijdrage er als volgt uit: Voorbereiding door onze vinoloog, inclusief het samenstellen van een proeflijst Uitleg door onze vinoloog over wijnstreken, de gebruikte druivensoorten, de verschillende methoden om wijn te maken, etc. Het leveren en laten proeven van 8 verschillende wijnen (wit, rosé, rood en dessert wijn) Het verzorgen van water en stokbrood om de smaakpapillen te neutraliseren Het begeleiden van de proeverij; één op één nadere uitleg geven en beantwoorden van vragen Wijnproeverij “mousserende wijnen” (8 tot 18 personen) Bij een wijnproeverij “mousserende wijnen” ziet onze bijdrage er als volgt uit: Voorbereiding door onze vinoloog, inclusief het samenstellen van een proeflijst Korte uitleg door onze vinoloog over de wijnen, de gebruikte druivensoorten, de verschillende methoden om mousserende wijn te maken Het leveren van 6 verschillende gekoelde mousserende wijnen (Moscato, Prosecco, Cava, Methode Traditionelle, Franciacorta en Champagne) Het begeleiden van de proeverij; één op één nadere uitleg geven en beantwoorden van vragen Wijnproeverij op maat (minimaal 15 personen) Naast eerder genoemde proeverijen verzorgen we ook wijnproeverijen op maat, waarbij we de proeverij geheel aanpassen op uw wensen. Denk aan thema’s als: “Klassiek Frankrijk”, “Super Toscane” of  “oude versus nieuwe wereld”. Wijn + spijs proeverij (minimaal 15 personen) Door een nauwe samenwerking met enkele horeca ondernemers uit Deventer bestaat ook de mogelijkheid om wijnspijs proeverijen te organiseren. Een heerlijk culinaire avond met diverse hapjes en bijpassende wijnen. Onze vinoloog zal uitleg geven over de smaaksensaties van wijn en spijs en u zult verrast zijn over de verschillen die u proeft bij de diverse combinaties. Heeft u interesse in het wijnproeverij? Neem dan contact met ons op!

Blijf op de hoogte

Volg onze aanbiedingen!